Foto: Bildbyrån.

Nattsvart för City efter storförlust

Uppdaterad
Publicerad

Efter en fin start som tränare för Manchester City så har det tagit tvärstopp för Joseph Guardiola och hans spelförande Manchester-lag. Ett effektivt Everton, med ungdomlig glans, neutraliserade City totalt på Goodison park med en 4-0-seger.

Arsenal vann med 4-0 igår, Tottenham vann med 4-0 likaså och Chelsea vann med 3-0. När Manchester City skulle göra som sina toppkonkurrenter slutade det däremot annorlunda: Plattfall och förlust med 4-0 borta mot Everton.

Artonårige, Evertonfostrade, Tom Davies hade full koll på innermitten och gjorde också sitt första Premier League-mål när han chippade in 3-0. Nittonårige Ademola Lookman ville inte vara sämre när han distinkt fastställde 4-0 med sin första Premier League-pyts i sitt allra första inhopp.

Everton är första lag efter sextetten i toppen, som förutom ovannämnda lag också består av Manchester United och Liverpool (vilka möttes i en match som slutade oavgjort). Segern för Everton gör att de nu har nio poäng upp till Manchester City och sju poäng upp till United.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.