Nilla Fischer, Caroline Seger och Lotta Schelin har samtliga skrivit under brevet. Foto: TT Nyhetsbyrån

Storstjärnorna kräver spel på naturgräs

Uppdaterad
Publicerad

VM i Kanada 2015 kommer spelas på konstgräs. Det gillar inte flera stora internationella stjärnor. Nu har de skrivit ett protestbrev till Fifa, där de kräver spel på naturgräs.

Flera internationella storstjärnor har tagit juridisk hjälpi kampen för att spela VM 2015 i Kanada på naturgräs, skriver The Equalizer. 

Den 28 juli skickades ett brev till  Kanadas fotbollsförbund och Fifa undertecknat av ett 40-talspelare och advokater, som betonar att mästerskapet är könsdiskriminerande om det spelas på konstgräs.

Fotbollslandslaget damer

– Professionella damfotbollsspelare kämpar för att få den respekt de förtjänar. Den senaste förolämpningen kom med beslutet att förlägga hela VM 2015 på konstgräs, skriver de bland annat.       

”Konstgräs är framtiden”

Bland de spelarna som skrivit under finns Caroline Seger, Lotta Schelin, Nilla Fischer, Abby Wambach, Anja Mittag och Veronica Bouqete.          

Vid invigningen av U20–VM för damer i Toronto i måndags uttalade sig Fifas ordförande Sepp Blatter i frågan.

– Det fanns en tid när konstgräs var en matta på betong. Nu är kvaliteten mycket bättre. Konstgräs är framtiden, säger han.

Svenska stjärnor som skrivit under protesten:

Caroline Seger

Lotta Schelin

Kosavare Asllani

Olivia Schough

Sara Thunebro

Malin Levenstad

Sofia Lundgren

Emma Berglund

Charlotte Rohlin

Hedvig Lindahl

Nilla Fischer

Annica Svensson

Therese Sjögran

Caroline Jönsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbollslandslaget damer

Mer i ämnet