Foto: Scanpix

Tittarna stöttar landslaget på sociala medier

Uppdaterad
Publicerad

Det är inte bara negativa kommentarer kring landslaget efter EM-premiären. Under taggen #stödsverige har personer på Twitter och Facebook visat stöd.

”Heja svenska landslaget. Go for gold!”, skriver Mathias Larsson.

”Hörni, nu twittrar vi allihop mot sexism och homofobi inom fotbollen!” – Sofia Tuvestad.

Fotbolls-EM 2013

”Heja på tjejerna i stället för föraktfull, fördomspackad diss”, skriver Thomas Oredsson.

”Läste precis att SVT Sport myntat #stödsverige som motvikt till #näthat. Stötta och lyft, det är bra karma!”, skriver målvakten Hedvig Lindahl.

”Man borde testa att jämföra svenska damlaget med andra damlag, inte herrlag. Damlandslaget gör ett grymt jobb, och ger oss fotbollsspelande tjejer förebilder”, – Elin Fransson.

”Blir riktigt förbannad på all hat och sexism mot damidrott. Älskar man idrott gör man inte så. För idrotten är allas, oavsett kön”, skriver Pontus Holmgren.

”Tillsammans är vi starka. På lördag kommer Finland att vara en munsbit” – Andreas S.

”Om man nu inte tycker om damfotboll är det ingen som tvingar er att titta heller! Heja Sveriges damer, ni är grymma! Kämpa på!” – Malin Andersson.

Du kan diskutera på vår Facebook-sida här och delta i debatten under taggen #stödsverige på Twitter.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM 2013

Mer i ämnet