Succédebut för Elfsborgs-värvningen

Issam Jebali stod för en succédebut i Elfsborgs-tröjan.

Nyförvärvet byttes in vid 1-1-ställning mot Östersund och 14 minuter senare ledde Elfsborg 3-1 – efter att Jebali serverat Viktor Claesson till två mål.

”En bra debut. Det var ett svårt läge när jag kom in. Jag gjorde allt jag kunde och vi fick tre poäng”, säger nyförvärvet till TT.

Elfsborg tog emot nykomlingen Östersund hemma på Borås Arena och behövde vinna för att ha fortsatt hugg på Europa-platserna.

I en svängig första halvlek där Östersund bjöd upp till dans utnyttjade hemmalaget omställningarna till fullo. Marcus Rohdén avlossade ett hårt skott från 25 meter som tog i ribban bakom Aly Keita och bara minuten senare tvingades Keita till en jätteräddning när Simon Hedlund fick friläge.

Claesson i centrum

I den 36:e minuten var det dock dags för Viktor Prodell att hitta målformen igen. Efter tre raka mållösa matcher bjöds Elfsborgs skyttekung på ett öppet mål efter en framspelning snett inåt bakåt signerat Victor Claesson.

Östersund kom ut till den andra halvleken med samma spelhumör och redan i den 54:e matchminuten kvitterade man till 1-1 när Alex Dyer tog sig förbi en Elfsborgs-försvarare i straffområdet och placerade in kvitteringen.

Haglund agerade: Jebali byttes in

Elfsborgs tränare Magnus Haglund agerade direkt och bytte in nyförvärvet Issam Jebali. Det skulle sluta i succé.

Jebali fann omgående en lekkamrat i Viktor Claesson. Den förre Värnamo-spelaren assisterade först Claesson till ledningsmålet 2-1 i den 63:e minuten och sedan serverade han samme man till 3-1-målet sex minuter senare.

– En perfekt start från vår sida. Vi sätter klorna i Östersund direkt. Vi har en svag inledning på andra halvleken men sen vaknar vi och jag tycker vi har bra kontroll, säger Elfsborgs-tränaren Magnus Haglund till Cmore.

”En riktig Elfsborg-spelare”

Haglund var minst sagt nöjd med Jebalis insats.

– Han gjorde ju succé. Han var fantastiskt duktig och är väldigt bra med bollen. En riktig Elfsborgs-spelare så att säga, säger han med ett leende.

Tre poäng för Elfsborg innebär att man klättrar till sjätte plats i tabellen, fyra poäng bakom trean IFK Göteborg. Boråsarna är nu obesegrade i sex raka allsvenska matcher.

– I början av säsongen fick vi dålig utdelning. Vi släppte in onödiga mål. Nu har vi har fått lite mer tid tillsammans också, vi har ju haft många nya spelare, säger Haglund.