Sundhage: ”Kommer få se mål”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges på förhand största utmanare till förstaplatsen i EM-kvalgrupp 4 heter Danmark. Förbundskapten Pia Sundhage ser fram emot mötena med grannlandet. – De spelar en fin och offensiv fotboll, säger Sundhage till SVT Sport.

För bara ett par veckor sedan möttes Sverige och Danmark i en match som slutade 3-3.

Och Pia Sundhage tror på böljande spel även i de kommande EM-kvalmötena lagen emellan.

Damlandslaget i fotboll

– Det ska bli jätteroligt, publiken kommer få se mål åt det ena eller andra hållet, säger hon.

Flaggar för Polen

Förutom Danmark finns Polen, Slovakien och Moldavien i Sveriges grupp. Sundhage höjer ett varningens finger för framförallt Polen.

– Ett ungt lag som vunnit ungdoms-EM och har några riktigt intressanta spelare. Det är livsfarligt att tro att det ska vara enkelt att gå vidare, säger Sundhage.

Assisterade förbundskaptenen Lilie Persson är inne på samma spår.

– Tittar man tillbaka på EM-kvalen har vi vid något tidigare tillfälle gått obesegrade, dessutom utan att släppa in mål har jag för mig. Men den tiden är förbi, lagen i Europa utvecklas något enormt. Man ska ha höga förväntningar på svenska landslaget och förhoppningar om en förstaplats, men om man tror att det ska gå av sig själv, då är man fel ute, menar Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet