Sofia Jacobsson slår till. Foto: Bildbyrån

Sundhage: ”Oj så bra och roligt det blev”

Uppdaterad
Publicerad

Pia Sundhage var ett stort leende efter den inledande chocken. – Jag tyckte inte vårt mittfält vågade, vi var lite ängsliga. Men oj så bra och roligt det blev, säger Sundhage till SVT Sport efter första vinsten mot Tyskland på sex år.

Lika missnöjd som Sundhage var med inledningen lika nöjd var hon med den andra halvleken. Hon kände efter första halvlek att tyskorna fått löpa kopiöst och borde mattas i andra.

– Vi vågade spela genom mittfältet i andra halvlek och det var otroligt viktigt att få vända det här. Så bra är vi efter 90 minuter och skönt att få visa det, säger Sundhage som kommer att rotera mycket i laget inför mötet med Brasilien på fredag.

Damlandslaget i fotboll

– Ja, så blir det.

Sundhages favorit var Kosovare Asllani som löpte och skapade ytor tillsammans med Sofia Jakobsson i anfallet.

– Kosse är bäst i andra havlek, säger Sundhage till SVT Sport.

Jakobsson: ”Vi kör över dem”

Sofia Jakobsson gjorde två mål och slogs också av de olika faserna.

– Första tio, femton minuterna var ju som natten men i andra halvlek kör vi över dem, säger Jakobsson som berättar spelarna såg varandra i ögonen efter mardrömsstarten och knöt näven för att göra en bra match.

– Vi bestämde oss och spelet bara öppnade sig. Det var kul att får göra mål också. Och hade jag inte satt 4-2 efter Kosses fina framspelning hade jag fått skämmas.

Senaste gången Sverige slog Tyskland var just i Algarve Cup 2009. Då blev det 3-2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet