Hammarbys Melker Hallberg i kamp med Sundsvalls målvakt Tommy Naurin och Eric Larsson inför 23 877 åskådare på Tele2 Arena. Foto: Bildbyrån.

Sundsvall förlängde sviten mot Hammarby

Uppdaterad
Publicerad

Efter 1-1 på Tele2 Arena inför storpublik har nu Gif Sundsvall tio matcher i rad utan förlust mot Hammarby. Det har blivit fem vinster och lika många oavgjorda.

– Det var som vanligt att möta Bajen och vi sårar dem när de försöker höja tempot. Jag har två lägen som jag tycker ska vara mål, säger Giffarnas Pa Dibba till C More missnöjd med att inte fått med sig tre poäng från Stockholm inför ganska många egna supportrar på plats.

Båda lagen hade chanser att avgöra, så kanske var delad poäng rättvist.

– Det var en rätt så jämn match men vi var lite för slarviga för att det skulle vara bra för vår del. Attityden är det inget fel på men vi måste taktiskt kunna göra en bättre match, säger Hammarbys tränare Nanne Bergstrand.

Passivt Hammarbyförsvar vid Giffarnas kvittering

Efter en knapp timme spelades bollen in till Runar Mar Sigurjonsson som stod omringad av fyra passiva Hammarbyspelare vid straffområdesgränsen. Islänningen fick gott om tid på sig att placera in 1-1 bakom sin isländske landslagskompis Ögmundur Kristinsson.

– Det var för tamt, säger Bergstrand.

Ett par minuter innan dess hade Philip Haglund gjort 1-0 för Bajen efter att ha utnyttjat ett försvarsmisstag hos Giffarna. En sidledpassning gick helt fel och Haglund sprintade mot mål och fick in bollen i den bortre burgaveln.

På slutet låg Hammarby på för ett segermål och hade bland annat en handssituation i straffområdet som inte gav någonting.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.