Sundsvall i topp efter sent avgörande

Uppdaterad
Publicerad

Pa Amat Dibba blev stor hjälte när Gif Sundsvall tog över serieledningen i superettan. Sundsvall lyckades vända och vinna med 2-1 hemma mot Varberg. – Äckligt mål, men det är bara skönt alltså, säger Amat Dibba till TV4 Sport.

Varbergs Robin Tranberg pressade topplaget med ett stenhårt volleyskott som gick in via ribban två minuter in i andra halvlek.                          

Kort därefter kom kvitteringen för hemmalagen. En hörna från vänster gick in via Varbergs Alexander Mellqvist och Sundsvall gick för seger och serieledning.                                       

Superettan 2014

Med bara fyra minuter kvar av ordinarie tid fick Pa Amat Dibba tag på bollen i straffområdet och tryckte in 2-1 till Sundsvall, hans 12:e mål för säsongen.

”Kollar inte på tabellen”            

Sundsvall toppar tabellen en poäng före Ljungskile och har två matcher kvar. Hammarby är trea, två poäng bakom Sundsvall och har tre matcher kvar. Men serieledningen är ingenting som matchhjälten bryr sig om.

– Jag kollar inte på tabellen. Jag spelar bara, säger Pa Amat Dibba.

Varberg har fem poäng ned till Öster på kvalplats.

Syrianska var i behov av poäng för att ta avstånd från bottenstriden. Men det blev 0-2-förlust mot Värnamo och Syrianska har fortfarande två poäng ned till Öster.

Fyran Jönköpings Södra har fortfarande chansen att ta den allsvenska kvalplatsen efter 4-2 hemma mot Degerfors efter två mål av Daryl Smylie.

Fakta: Så avgörs toppstriden i superettan

När bara två omgångar återstår är fyra lag kvar i kampen om de två allsvenska direktplatserna och tredjeplatsen som innebär kval till allsvenskan. Hammarby som möter Östersund på tisdagskvällen har tre matcher kvar, övriga lag två.

Följande matcher återstår för topplagen:

Gif Sundsvall, 57 poäng, +20 i målskillnad: Sirius (b), Landskrona (h).

Ljungskile, 56, +32: Syrianska (b), Varberg (h).

Hammarby, 54, +34: Östersund (h), Gais (b), Jönköpings Södra (h).

Jönköpings Södra, 51, +23: Öster (h), Hammarby (b). (TT)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Superettan 2014

Mer i ämnet