Foto: Bildbyrån

Norrköpingstränaren: ”Kommer kräva vår yttersta prestation”

Uppdaterad
Publicerad

De vann övertygande hemma mot Sundsvall för två månader sedan. Nu väntar en betydligt svårare uppgift för Norrköping inför dagens möte på Norrporten. ”Den här matchen kommer vara helt annorlunda”, säger lagets tränare Jens Gustafsson.

Både Norrköping och Sundsvall vann sina matcher i förra omgången. Den som stack ut var Sundsvalls Stefan Silva som hade show när han blev tvåmålsskytt borta mot Djurgården i lagets 3–1-seger.

Mästaren vann vårmötet

När lagen möttes i maj vann Norrköping med 3–1 hemma på Östgötaporten.

– Vi kan inte fokusera på det som har hänt. Den här matchen kommer att vara helt annorlunda, säger Norrköpings tränare Jens Gustafsson till klubbens hemsida och utvecklar:

– Sundsvall är ett passningsskickligt lag som alltid är bra på Norrporten Arena. Det är ett motstånd som återigen kommer att kräva vår yttersta prestation.

”Jobbar vidare på vår identitet”

Sundsvall är just nu åtta i tabellen och är ute efter tre nya poäng för att ta rygg på europaplatserna där Norrköping finns uppe i toppen – just nu på en andraplats.

– Norrköping är ett jättebra lag, men det är vi också. Det finns delar i deras offensiv som vi behöver kunna blockera. De är duktiga att spela centralt och kombinera och duktiga på att trycka ner motståndarna så vi ska försöka förhindra det. Deras defensiv är också stark de har släppt in lite mål, men det finns några punkter där som vi tror att vi kan utnyttja imorgon. Vi kommer försöka jobba vidare på vår identitet, säger Sundsvallstränaren Joel Cedergren till klubbens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.