Superettans skyttekung hade målfest – fyra fullträffar

Anfallaren Dragan Kapcevic, 30, hade en bra afton hemma mot Assyriska.

Superettans skyttekung slog till fyra gånger när hans Sirius vann med 5–3.

Han är nu uppe i tolv fullträffar den här säsongen.

Sirius ångar på mot allsvenskan. I dag blev det en riktig målfest hemma på Studenternas IP när Assyriska, på 14:e plats i tabellen, kom på besök.

Uppsalalaget övertygade och ryckte ifrån till en klar 3–0-ledning. Där och då verkade matchen avgjord, men gästerna reducerade två gånger om innan paus, och kvitterade direkt i andra.

Serieledarna var skakade men svarade i den 58:e minuten när skyttekungen Dragan Kapcevic gjorde sitt tredje mål för dagen. Det blev också ett fjärde, med drygt 20 minuter kvar, innan matchen var över.

Han är totalt uppe i tolv stycken den här säsongen, två mer än Dalkurds Oke Akpoveta.

Sirius befäste förstaplatsen i tabellen och är alltjämt två poäng före Halmstad, som i sin tur besegrade Ängelholm med 1–0 hemma på Örjans Vall. Trean i tabellen, Athletic FC United, föll överraskande hemma mot Trelleborg med 1–2 och tappar mark i toppstriden.