Matchen mellan Ull/Kisa och HamKam ställdes in på grund av misstankar om ett på förhand uppgjort matchresultat. Foto: Scanpix

Svensk maffia bakom norsk spelskandal

Uppdaterad
Publicerad

Maffiarörelsen, som sägs ligga bakom den norska spelskandalen, har sitt fäste i Sverige.

Enligt norsk media kopplar uppgifterna om uppgjorda matcher inom norsk fotboll till en maffiagrupp med anknytningar till Sverige och Balkan.

Enligt källor till Dagbladet finns det personer från rörelsen som har haft kontakt med norska spelare.

Det norska fotbollsförbundet ställde i går in matchen mellan Ull/Kisa och HamKam i andradivisionen på grund av misstankar om ett på förhand uppgjort matchresultat.

Matcher som misstänks för att vara riggade är två matcher från 24 juni i år. Den ena är Östsiden mot Follo i division 2 som slutade 4-3. Samma dag möttes Frigg-Asker i samma serie med resultatet 7-1.

–Det finns en indirekt koppling när det gäller spel på dessa två matcher, säger Kjetil Siem, norska fotbollsförbundets generalsekreterare, till NRK.

Norska fotbollsförbundet har i dag skickat in en formell polisanmälan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.