Jacob Une Larsson deppar efter uttåget. Foto: TT Nyhetsbyrån

Svenska fotbollsherrarna utslagna ur OS

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges fotbollsherrar är utslagna ur OS. Förlusten med 0–1 mot Japan betyder att laget slutar sist i gruppen. ”Vi var inte tillräckligt bra för att överleva den här turneringen”, säger förbundskapten Håkan Ericson till TV3.

Det krävdes en seger i den sista gruppspelsmatchen för att hoppet om vidare avancemang skulle vara vid liv. Dessutom behövde Colombia tappa poäng i mötet med Nigeria.

Den svenska 0–1-förlusten mot Japan och Colombias seger mot Nigeria betyder att Sverige slutar sist i gruppen.

Rio 2016

– Vi var inte tillräckligt bra för att överleva den här turneringen. Det är alltid jobbigt att nästan bli utspelade av en motståndare. Japan är ett riktigt bra lag som passar oss illa, säger förbundskapten Håkan Ericson till TV3.

”En tuff lottning”

Med två segrar går Nigeria vidare som gruppetta och får i kvartsfinalspelet sällskap av Colombia.

– Vi har njutit av att vara här men samtidigt har vi slitit med resor, logistik och en tuff lottning, säger Ericson.

Det japanska segermålet kom i den 65:e matchminuten genom inbytte Shinya Yajma. Ett perfekt inlägg från kanten nådde Yajma som nickade in 1–0.

I ett försök att bli mer offensivt bytte förbundskapten Håkan Ericson ut Alexander Fransson till förmån för Muamer Tankovic i halvtid. Trots bytet hade Sverige svårt att skapa några riktiga farligheter mot Japan som vann rättvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rio 2016

Mer i ämnet