Foto: Bildbyrån.

Isaks dubbel sänkte Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Isak är namnet för dagen i svenska cupen. Andreas Isaksson i sin comeback, och Alexander Isak i AIK. 16-åringen gjorde båda målen när AIK vann borta mot Luleå och blev gruppspelsklart.

IFK Luleå med en allsvensk säsong 1971 på kontot höll spelet väl uppe mot den allsvenska trean. Man gjorde även ett mål som dömdes bort för offside.

– Den här rundan i cupen är jobbig så vi är enormt nöjd. Nu vet vi vad vi ska göra i februari och mars i nästa år, sa AIKs Nisse Johansson till C More, syftandes på gruppspelet.

Alexander Isaks första mål kom på halvvolley efter ett långt inkast efter knappa halvtimmen. Det andra kom i friläge på slutet. Då rundade han Luleås målvakt elegant.

– När han får lägena så blir det mål, det är det som skiljer mellan serierna, säger Luleås Carl Norrbin till C More.

Säkra segrar för favoriter

Helsingborg fick en precis lika enkel resa till gruppspelet som AIK. Jordan Larsson gjorde två av målen i 4–0-segern mot Gnosjö.

Örebro slog Karlstad med samma siffror, medan Kalmar vann med 3–0 mot Grebbestad.

Degerfors, som parkerar precis ovanför kvalstrecket i superettan, besegrade division 4-laget Viken med hela 9–0. Och Växjö, som också spelar i division 4 blev krossade av Häcken. Häcken vann med 11-1. Hammarby vann med 2-1 borta mot Gamla Upsala och Djurgården vann med 5-1 borta mot Smedby - i en match där Isaksson gjorde debut i blårändernas mål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.