Foto: Bildbyrån

Nannskog: Svenska cupen på rätt väg

Uppdaterad
Publicerad

Svenska cupen fortsätter i helgen med fyra matcher i SVT Play. SVT Sports expert Daniel Nannskog, med erfarenhet från spel i Norge och allt intresse runt cupen där, är mycket nöjd med hur cupspelet utvecklat sig i Sverige.

– Vi är på väg att bygga något riktigt stort, säger Nannskog.

Konceptet med gruppspel är ännu rätt nytt i Sverige men Svenska Cupen tycks ändå ha fått ett uppsving. Det anser definitivt Daniel Nannskog.

– Det här konceptet passar oss helt perfekt. Vi är på rätt väg. Det är strålande att få tävlingsmatcher i februari. Lag som Djurgården och Malmö har 5000-6000 på läktarna. Vi är på väg att bygga något riktigt stort. Det här kommer växa, menar Nannskog.

Svenska Cupen

”Inte nöjd med att finalen flyttas från Friends Arena”

Den här säsongen kommer finalen inte spelas på Friends Arena utan bestämmas utifrån vilka finallag vi får. Det gillar inte SVT Sports expert och passar på att kasta en liten känga till de ansvariga.

– Jag tycker det är viktigt att inte ändra. Vi är på väg att skapa en tradition, konceptet måste få sätta sig. Jag är inte nöjd över att finalen flyttas från Friends Arena. Det hade varit bättre att hitta en bra dag för fansen så att de kan ta sig till huvudstaden och befinna sig på plats, anser Nannskog.

”Hela bygden slöt upp i Norge”

Cupen i Norge har ett bra rykte, inte minst för publikfesten runt finalen, men Daniel Nannskog menar att skillnaderna inte är så stora trots allt.

– Visst, finalen är jättestor i Norge. Men den största skillnaden tycker jag var när vi mötte mindre klubbar i division 3 eller liknande. Hela bygden slöt upp och kom och tittade på de lagen. Så är det inte i Sverige. Där är skillnaden.

Svenska Cupens gruppspel fortsätter i helgen och SVT sänder på webben. På lördagen väntar möten som påminner om David mot Goliat, när Hudiksvall och Myresjö tar sig an giganterna Malmö FF och IFK Göteborg. Dagen efter blir det SVT Sports nya satsning #cupsöndag – fem timmar fullmatad med svensk fotboll och intressanta gäster.

Så sänder SVT – Nannskog om helgens matcher

Lördag 28 februari

14.00 Hudiksvall-Malmö FF, SVT Play (kommentator David Fjäll och Daniel Nannskog)

Nannskogs kommentar: – Hudiksvall får koncentrera sig på att hålla nere siffrorna. Det Malmö visade, med Magnus Wolff Eikrem i spetsen, i den första matchen var imponerande. Malmö spelar fint kortpassningsspel och tar vid där de slutade förra säsongen.

16.00 Myresjö-IFK Göteborg, SVT Play (kommentator Staffan Lindeborg)

Nannskogs kommentar: – Göteborg kommer vara revanschsugna efter 2-2 mot Trollhättan. Det var en missräkning.

Göteborg kommer vara heltänt. Nu ser det dessutom ut som att Vibe kommer stanna vilket gör det extra glatt i Göteborg.

Söndag 1 mars

Cupsöndag 13.30-18.30 SVT Play

I studion: David Fjäll, Elena Lövholm, Daniel Nannskog, AIK:s Johan Blomberg.

14.00 Dalkurd-Örebro, SVT Play (kommentator Björn Nordling)

Nannskogs kommentar: Örebro fick bara kryss senast och söker revansch. Dalkurd spelar fin fotboll men kommer inte räcka till. Jag tror Kamara kan göra något mål för Örebro.

16.00 Hammarby-Landskrona, SVT Play (kommentator Staffan Lindeborg)

Nannskogs kommentar: En match Bajen ska vinna, ja måste vinna. Det är viktigt att inte tappa poäng i kampen mot AIK i gruppen. Men Hammarby måste vara fokuserat och bör gärna få hål tidigt på Landskrona. Mot Kristianstad gjorde Hammarby få mål på väldigt många chanser och borde kanske satt något fler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska Cupen

Mer i ämnet