Mirakelvändning av Sundhages lag

Sverige slog Tyskland med 4-2 i Algarve Cup och tankarna går till VM-kvalet för herrarna i Berlin där 0-4 blev 4-4. Det var visserligen i en träningsturnering men insatsen ger sköna vibbar inför VM i Kanada.

Sverige var i dag uträknat efter 0-2 redan efter tre minuter men klarade liksom herrarna av att göra fyra raka mål mot Tyskland.

Viktig reducering i första riktiga anfallet

Det var en sensationell utveckling där Pia Sundhages lag verkade helt under isen fram till en halvtimme när Caroline Seger reducerade till 1-2 i det första vettiga anfallet.

Damlandslaget i fotboll

Det var ett otroligt viktigt mål för Sverige som agerat utan självförtroende efter mardrömsstarten. Sverige spelade upp sig efter målet utan att skapa några fler chanser i första halvlek. På tilläggstid i första halvlek hade Alexandra Popp en nick i ribban efter en frispark. Hedvig Lindahl tog hand om returen.

I andra halvlek gasade Sofia Jakobsson från tyskorna och en ny världsstjärna kan ha fått sitt internationella genombrott.

Therese Sjögran slog en frispark in mot målet i den 70:e minuten. Caroline Seger höll sig i bra position och nickade in 3-2 via den bortre stolpen. Det var andra målet med Sjögran som framspelare till Seger – även 1-2 hade den uppbyggnaden.

I den 54:e minuten hann Sofia Jakobsson före den tyska målvakten Nadine Angerer som gjorde en chansartad utrusning. Svenskan lyfte med sig bollen vid sidlinjen och avancerade mot det tomma målet och placerade in 2-2.

Jakobsson gjorde även 4-2 i slutminuterna. Hon visade kyla genom att ta emot bollen och rätta till läget innan hon rullade in den bredvid Nadine Angerer.

Strax dessförinnan var Therese Sjögran nära att kvittera men stoppades.

Sverige spelade andra halvlek med ett helt annat självförtroende.

Tyskt 1-0 redan efter 89 sekunder

Efter 89 sekunder tog Tyskland ledningen genom Marozsan. Bollen studsade fram till tyskan som sköt en hög hård boll i det bortre vänstra hörnet i den flödande solen.

Svenskorna hade knappt hunnit samla ihop sig innan försvaret blev helt överspelat och Laudehr helt fri satte 2-0 med ett direktskott nära mål.

Hedvig Lindahl, som inte fick röra bollen vid något av målen, kunde inte lastas för målen utan det var en virrig backlinje som gav tyskorna ytorna.

I den föregående matchen hade Danmark gjort en jättematch mot Japan och vunnit med 2-1.