Hedvig Lindahl Foto: Bildbyrån

Svensktät Champions League-kväll

Uppdaterad
Publicerad

I söndags värmde Chelsea Ladies upp med att ta hem ligaguldet. Nu gör mästarna debut i Champions League – men svenska målvakten Hedvig Lindahl tar premiärmatchen med ro.

Chelsea Ladies har haft en riktigt drömavslutning på fotbollssäsongen i England, först FA-cupguld och för mindre än en vecka sedan spelade laget hem titel i FA Women’s Super League, högsta serien i England.

– Det är väldigt stort och riktigt mäktigt, jag har aldrig vunnit en högsta serie trots att jag spelat i många bra klubbar, sa Hedvig Lindahl efter segern till SVT Sport.

Champions League dam

Nu tar laget nästa steg ut i Europa och damernas Champions League, där ligakonkurrenten Glasgow väntar i 16-delsfinal.

– Vi spelade mot dem i våras och vann då, så vi har bra koll, säger Lindahl.

Svenskan vill dock inte sticka ut hakan om hur hon tror det går.

– Jag är lite återhållssam där, visst vi kan säkert slå alla lag men det finns en risk att det blir en väldigt tuff lottning. Nu ska vi först ta oss an Glasgow, säger Lindahl.

Svenskkväll

Hedvig Lindahl är inte den enda svenskan som spelar CL i kväll. Det är tre lag till med svenskt intresse.

De regerande mästarna Wolfsburg med Nilla Fischer som dominerande mittback tar sig an Spartak från Serbien. Lyon med Lotta Schelin i spetsen ställs mot polska Medyk Konin. Svensktätt är det i PSG, där landslagets mittfältsstjärnor Caroline Seger, Lisa Dahlkvist och Kosovare Asllani huserar. Trion möter rumänska Olimpia Cluj.

Dagens matcher

FC Minsk–DBK Fortuna Hjörring

ZFK Spartak–Wolfsburg

Medyk Konin–Lyon

Olimpia Cluj–PSG

Chelsea–Glasgow

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League dam

Mer i ämnet