Foto: Bildbryån

”Sverige? Jag är inte rädd för någon”

Uppdaterad
Publicerad

I kväll möter Italien Sverige – ett italienskt U21-lag som fallit på FIFA-rankningen. Det är ett lag som vill bevisa sin kvaliteter som kommer till start. – Vi är enormt motiverade. Vi vill vill föra upp italiensk fotboll på toppen igen, säger förbundskapten Gigi Di Biagio till La Gazzetta dello Sport.

Di Biagio har en bra känsla inför mötet – han var ju faktiskt den som skickade ut Sverige ur EM 2000 redan i gruppspelet.

– Sverige har alltid varit bra för mig, jag gjorde till exempel mål mot dem 2000 och tog en plats i VM-truppen på svensk mark 1998, säger han till tidningen.

U21-EM 2015

Att det svenska laget slog ut U20-världsmästarna Frankrike skrämmer inte Di Biagio.

– Sverige? Jag är inte rädd för någon. Men Guidetti och Thelin är en utmärkt anfallsduo och Hiljemark är en stor spelare på mittfältet, säger Di Biagio.

På presskonferensen inför matchen var han full av tillförsikt.

– Vi har förberett oss för detta i två år och är redo att ta oss an uppgiften så bra som möjligt, sade han enligt Football Italia.

Enligt tidningen kommer Italien med en offensiv 4-3-3-uppställning. Startelvan hade han igår inte helt klar för sig.

– Jag har tre eller fyra som jag är osäker på, sa han på presskonferensen.

Enligt uppgift står det och väger mellan backarna Matteo Bianchetti och Alessio Romagnoli, och mellan mittfältarna Daniele Baselli och Danilo Cataldi. I anfallet lär Di Biagio satsa på Domenico Berardi före Marcello Trotta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

U21-EM 2015

Mer i ämnet