Sverige möter Brasilien i semifinal. Foto: Bildbyrån.

Sverige möter Brasilien i semifinal

Uppdaterad
Publicerad

Precis som för svenskorna så krävdes straffläggning för att avgöra vilka av Brasilien och Australien som gick vidare till semifinal. Hemmanationen Brasilien höll för pressen och gick vidare till semin som kommer att spelas på Maracanã på tisdag.

Matchen var mållös efter 90 minuter och förlängning. Marta klev fram i den femte och sista ordinarie straffomgången, men missade. Detta gav Australien chans att avgöra men Brasiliens målvakt Barbara räddade straffen – och hemmanationen. Väl i den nionde straffomgången missade sedan Australiens Alanna Kennedy samtidigt som braslianskan Tamires satte sin straff, och Brasilien var där och då klara för semifinal.

Brasilien slog Sverige med 5–1 när lagen möttes i gruppspelet, men Sveriges Lotta Schelin är redo för revansch.

Rio 2016

– Jag känner ingen rädsla nånstans över att möta Brasilien. Det känns som att vi har något väldigt bra att utgå från vår seger mot USA. Det ska bli otroligt häftigt att spela på Maracanã, säger Lotta Schelin till Expressen.

I den andra semifinalen möts Tyskland, som slog ut Kina, och Kanada, som slog ut Frankrike.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rio 2016

Mer i ämnet