Foto: Bildbyrån/Meli Petersson Ellafi

Sverige möter Iran i historisk landskamp

Uppdaterad
Publicerad

För första gången kommer Irans fotbollslandslag för damer till Europa för att spela en landskamp. Den historiska landskampen blir mot de svenska OS-silvermedaljörerna – i Göteborg.

Som en del av förberedelserna inför EM i Nederländerna 2017 meddelar Svenska fotbollförbundet att två träningslandskamper kommer att spelas i oktober. Den ena – då av historiskt slag – spelas den 20 oktober i Göteborg mot Iran.

I mars 2015 mötte det svenska herrlandslaget Iran i en landskamp på Friends arena. Nästan 34 000 såg matchen och nu hoppas förbundet på en liknade upplevelse.

–Vi hoppas naturligtvis på minst samma publikfest som i samband med herrmatchen, men vi är också väldigt glada över att för första gången hälsa ett iranskt damlandslag välkommen till Sverige, säger generalsekreterare Håkan Sjöstrand i ett pressmeddelande på Svenska fotbollförbundets hemsida.

Den andra landskampen för Sverige blir den 24 oktober mot Norge – i Norge. Exakt var är ännu inte bestämt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.