Kaxigt Norge hoppas på Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Irland, Slovenien, Danmark och Norge, det är Sveriges potentiella motståndare i playoff. Chans till två nordiska derbyn alltså och redan nu har ordkriget börjat från Norges sida. ”Sverige passar oss bra”, säger mittfältaren Stefan Johansen till NRK.

Norge förlorade borta mot Italien och missade därmed direktplatsen till EM. I stället blir det kval för norrmännen, och anfallaren Joshua King är på det klara med vilka han vill se som motståndare i playoff.

– Jag vill ha Sverige. Det finns ett hat-kärlek-förhållande mellan länderna och det vore kul om vi kunde göra upp med dem en gång för alla. Jag har hört att de också vill ha oss, säger King till NRK.

Herrlandslaget i fotboll

”De kan snacka hur mycket de vill”

Även mittfältaren Alexander Tettey hoppas på Sverige, och trots att lottningen är först på söndag och att det endast är 25 procents chans att det blir just Sverige för Norges del, börjar redan rivaliteten skina igenom.

Vad säger du till kaxiga svenskar som säger att de vill ha Norge i playoff?

– De kan fortsätta snacka hur mycket de vill om att de vill ha oss, hoppas vi möts så får vi se hur det går, säger Tettey.

Räds inte Zlatan

Senaste mötet mellan Sverige och Norge var på Ullevål den 8:e juni i år, en träningslandskamp som slutade 0-0.

– Jag tycker att vi var bättre än dem i den matchen, och vi kan vara bättre än de över två matcher också. Det är en bra motståndare som passar oss bra, säger Celtics mittfältare Stefan Johansen till NRK.

Är du inte rädd för Zlatan?

– Nej.

”Skulle bli en riktig fest”

Men en som dock räds Zlatan är NRK:s legendariske kommentator Arne Scheie, som inte hoppas på ett nordsikt möte i playoff.

– Jag vill helst slippa Sverige och Zlatan. Även fast det skulle bli en riktigt fest på Ullevål och i Stockholm så vill jag inte ha dem i ett playoff. Sverige årgång 2015 inte är det bästa men jag ser hellre att vi får Ungern, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet