Sverige ska möta Serbien i juni Foto: Bildbyrån/TT

Sverige ska möta Serbien i juni

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges fotbollsherrar kommer att möta Serbien i en landskamp i Stockholm i juni. Det meddelade deras förbund först på X. Sedan bekräftades det även av det svenska förbundet.

Det svenska herrlandslaget i fotboll har bokat in en ny landskamp i juni.

På sociala medier kommunicerade först Serbien ut att man ska ladda upp inför sommarens EM i Tyskland med att möta Sverige i Stockholm.

Från Svenska fotbollförbundets håll ville man inledningsvis inte kommentera

– Ja, jag fick höra att de hade varit ute med något. Men vi får kolla lite grejer här och återkomma, sade landslagschef Stefan Pettersson till SVT Sport.

Kort efter samtalet gick sedan Sverige ut med nyheten.

Matchen är tänkt att spelas den 8 juni, tre dagar efter att Sverige ställts mot Danmark borta.

– Vi har sökt ett starkt sportsligt motstånd i sommarens hemmamatch och detta är verkligen en tuff motståndare. Serbien är klart för EM och väljer att komma till Sverige för att spela mot oss som en del i sin uppladdning inför mästerskapet. Det är ett vasst landslag som förhoppningsvis tillsammans med vårt landslag kan bjuda vår publik på en fin match en tidig sommarkväll, säger landslagschef Stefan Pettersson till förbundets hemsida.

För ett par veckor sedan blev det klar att Serbien kommer att träningsspela mot Ryssland i mars. Något som inget annat europeiskt land har gjort sedan kriget i Ukraina inleddes.

Det svenska landslaget har just nu ingen förbundskapten, men medieuppgifter har gjort gällande att letandet efter en efterträdare till Janne Andersson är på slutrakan.

KLIPP: Serbien möter Ryssland i Moskva i mars

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Maxim Shemetov / BILDBYRÅN

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.