Svensk genrepsseger – men Isaksson utbytt

Svensk 3-0-seger mot Wales i genrepet inför EM. Men målvaktsproblem oroar – Andreas Isaksson byttes ut i halvtid och inhopparen Robin Olsen fick en rejäl smäll i huvudet av en axel. ”Hade det varit en tävlingsmatch hade jag spelat klart” säger Isaksson till SVT Sport.

Första halvlek var av typisk vänskapskaraktär, där Sverige var spelförande och stod för målchanserna. Den första kom redan efter en halv minut när man rivstartade direkt mot Wales.

Halvtimmen in hade Zlatan Ibrahimovic hade ett bra frisparksläge några meter utanför straffområdet, men som gick i muren. Utdelningen skulle komma fem minuter från halvtidsvilan, när Ibrahimovic spelade in bollen mot straffområdeslinjen där Emil Forsberg kom rusande och slog till med en lågt placerad boll i Wayne Hennesseys högra hörn.

Fotbolls-EM

Isaksson utbytt – sedan blev Olsen liggande

Men det var inte bara jubel vid målet. Andreas Isaksson visade tecken på problem med ryggen, och i andra halvlek klev FCK-lånet Robin Olsen in mellan stolparna. Med dryga kvarten kvar var det många som höll andan ännu en gång, när inbytte Olsen blev liggande efter att ha fått Wales storstjärna Gareth Bales axel i huvudet vid en närkamp. Efter några minuters läkarvård reste han sig dock för egen maskin och fortsatte spelet.

Guidettis första

I den andra halvleken utökade Sverige till 2-0 när Mikael Lustig slog till i samband med hörna. Med bara några minuter kvar av matchen fastställde John Guidetti till 3-0 när han gjorde sitt första mål i A-landslaget.

Fakta: Så fortsätter EM-förberedelserna

Måndag och tisdag: Ledigt.

Onsdag: 17.30: Träning, Stade Léo Lagrange.

Torsdag: 11.30: Träning, Stade Léo Lagrange (öppen i 15 minuter).

Fredag: 11.30: Träning, Stade Léo Lagrange.

Lördag: 11.30: Träning, Stade Léo Lagrange (öppen i 15 minuter).

Söndag: 16.30: Träning, Stade de France (öppen i 15 minuter).