Nederländerna föll i träningsmatchen mot Italien. Foto: Bildbyrån

Sveriges motståndare föll hemma

Sveriges VM-kvalmotståndare i fotboll övertygade inte i tisdagens vänskapslandskamper.

Både Frankrike och Nederländerna förlorade på hemmaplan.

Problemen fortsätter för Nederländerna. Dagarna efter att Danny Blind avgått efter chockförlusten i VM-kvalet mot Bulgarien (0–2) blev det nederlag igen – i vänskapslandskampen mot Italien på Amsterdam Arena var det med assisterande förbundskaptenen Fred Grim som ledare.

Visserligen tog Nederländerna ledningen efter ett tidigt självmål av Alessio Romagnoli. Men Italien vände till 2–1-seger efter kvitteringsmål av Eder minuten efteråt och segermål av Leonardo Bonucci efter drygt en halvtimmes spel.

Nederländerna ligger först på fjärde plats i grupp A – sex poäng efter ettan Frankrike och tre efter tvåan Sverige. I jakten på ny förbundskapten nämns rutinerade tränare som Ronald Koeman och Louis van Gaal.

Sveriges nästa VM-kvalmatch är mot Frankrike i början av juni. Frankrike träningsmatchade mot Spanien på Stade de France i Paris och hade det mesta av spel och chanserna. Bland annat fick Antoine Griezmann ett mål bortdömt för offside i andra halvlek. Men Spanien gjorde målen som gav segern. David Villa måttade rätt från straffpunkten i 68:e minuten och inhopparen Gerard Deulofeu gjorde 2–0 i 77:e minuten.