Sveriges startelva mot Iran

Uppdaterad
Publicerad

Erik Harmén gör fyra ändringar i startelvan till kvällens match mot Iran, jämfört med segermatchen mot Moldavien i fredags. Här är den svenska elvan.

I mål får Malmö FF:s Robin Olsen chansen.

Erik Johansson, som tvingades avbryta gårdagens träning med tåproblem, har lämnat klartecken till spel och bildar mittbackspar tillsammans med Andreas Granqvist. Anton Tinnerholm tar platsen som högerback, och Pierre Bengtsson flyttar över till vänster. Martin Olsson vilar.

Herrlandslaget i fotboll

På mittfältet gör Hamrén en förändring. Emil Forsberg kliver in till vänster, Erkan Zengin byter kant och Sebastian Larsson förpassas till bänken.

Berg får chansen

Marcus Berg tar platsen bredvid Zlatan Ibrahimovic från i anfallet. Mot Moldavien i EM-kvalet i fredags blev det ett inhopp och anfallaren var nöjd med sin insats i den matchen.

– Det kändes helt okej, jag kom till någon chans och fick vara med en hel del offensivt, säger han till SVT Sport.

Berg hade några tunga år som utlandsproffs innan han till slut fann sig till rätta i den grekiska storklubben Panathinaikos där han hittade målformen igen. Han har gjort 11 mål på 17 matcher i ligan den här säsongen.

– Jag känner mig stark och kan ta de löpningar man ska ta. Jag kommer till chanser och har gjort en del mål, säger han.

Så startar Sverige mot Iran

Robin Olsen

Anton Tinnerholm, Erik Johansson, Andreas Granqvist, Pierre Bengtsson

Erkan Zengin, Albin Ekdal, Kim Källström, Emil Forsberg

Zlatan Ibrahimovic, Marcus Berg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet