Foto: Bildbytån/TT Nyhetsbyrån

Sveriges startelva mot Moldavien

Uppdaterad
Publicerad

Nu har Erik Hamrén släppt sin startelva inför kvällens EM-kvalmatch mot Moldavien som spelas i kväll kl 20.45 i Chisinau.

Det blev som väntat. Isaac Kiese Thelin startar kvällens EM-kvalmatch mot Moldavien tillsammans med Zlatan Ibrahimovic på topp.                  

Mikael Antonsson är skadad och efter ett sent återbud av tilltänkte ersättaren Pontus Jansson öppnar för Malmö FF:s mittback Erik Johansson, som kommer starta matchen bredvid Andreas  Granqvist.                

EM-kval Fotboll 2014-2015

Det återstår sex matcher i kvalet och i en jämn tabell har Sverige sex poäng på en andraplats som säkrar avancemang. Men det skiljer bara en pinne till Liechenstein som är femma i gruppen.

”Killarna är spända”

”Killarna är spända på att dra igång nu, det är en oerhört viktig match ikväll. Vi känner en viss press såklart men det är bara härligt, vi är laddade. Vi hoppas också på bra stöd av de cirka 500 svenska supportrar som har rest ner för att se matchen”, säger landslagets spelaransvarige Marcus Allbäck till förbundshemsidan.

Mikael Antonsson reste hem till Köpenhamn med en trasig ljumske. Tänkte ersättaren Pontus Jansson gick på torsdagens träning omkring i löparskor med en höftböjare som inte mår så bra.

Det öppnade för alternativ nummer tre.

Erik Johansson – som bara har tre landskamper bakom sig.

Inte orolig

Förbundskapten Erik Hamrén är inte orolig för den orutinen hos Johansson.

– Erik var strålande under januariturnén, en av våra bästa spelare, inte minst mot ett kvalificerat motstånd som Elfenbenskusten. Pontus gjorde en bra match mot Frankrike och han har den fördelen att han spelat en match med Andreas Granqvist, sade han dagen före matchen.

– Men jag har stor tillit till båda, även om de inte har många tävlingslandskamper.

De senaste åren har förbundskaptenen laborerat flitigt med mittförsvaret, emellanåt medvetet, andra gånger har han varit så illa tvungen på grund av skador.

– Jag börjar bli van i den rollen. Under min tid har det varit mycket ändringar där utan att jag har önskat det.

Bra självförtroende

Andreas Granqvist vill heller inte göra någon större affär av skadorna som drabbat mittbackarna.

– Vi får se vem som spelar, men jag känner en trygghet i mig själv, har bra självförtroende. Det är så pass bra konkurens här så det ska inte vara något bekymmer vem som spelar. Jag tyckte att det fungerade bra med Pontus mot Frankrike, men vi får se vem Erik Hamrén väljer, sade han på torsdagen.

Nu valde Hamrén alltså Erik Johansson. Och dessutom ett 4-4-2-system med Isaac Kiese Thelin tillsammans med Zlatan Ibrahimovic i anfallet. Något som Ibrahimovic såg fram mot vid onsdagens presskonferens.

– Jag är positivt inställd att få spela med honom. Isaac är stark och jobbar hårt i närkamperna. Då kanske jag kan spara kraft till det jag är bättre på, sade Ibrahimovic.

Här är spelarna som startar för Sverige i måstematchen.

Andreas Isaksson

Pierre Bengtsson

Erik Johansson

Andreas Granqvist

Martin Olsson

Sebastian Larsson

Albin Ekdal

Kim Källström

Erkan Zengin

Zlatan Ibrahimovic

Isaac Kiese Thelin

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval Fotboll 2014-2015

Mer i ämnet