Schelin svensk matchvinnare

Uppdaterad
Publicerad

Sju minuter tog det.

Sedan hade Sverige tagit ledningen mot Polen.

Målskytt: Lotta Schelin.

Och det visade sig bara vara början för Lyon-spelaren.

Det rådde ingen tvivel om vem som var den stora svenska matchvinnaren borta mot Polen.

Lotta Schelin gjorde två mål och spelade fram till ett tredje i 4–0-segern.

VM-kvalet i fotboll 2013-2014

Asllani gjorde 2–0

Det första målet var det snyggaste. Schelin, till vardags i Lyon, dribblade förbi flera polskor innan hon avslutade distinkt i nättaket, redan efter sju minuter. En drömstart för Sverige!

– Sjukt skönt... Det var lite det vi ville. All energi vi byggt upp under veckan.. Vi kände alla att vi kunde pusta ut lite med tidigt mål. Det var så härlig energi på plan. Vi hade bestämt att trycka på och vi fick utdelning på det, säger Schelin till SVT Sport, och fortsätter:

– Det känns riktigt kul!

2–0-målet spelade hon fram till då hon slog ett inlägg som Kosovare Asllani (som fick inleda matchen på bänken) säkert nickade in vid den bortre stolpen.

Rättvis vinst

3–0-målet, som definitivt säkrade segern, gjorde hon då hon kom först på en djupledsboll, stötte förbi en försvarare och sedan rullade in förbi en utrusande målvakt.

I slutminuterna nickade Linda Sembrant in 4–0 på en hörna.

Den svenska segern var rättvis. Sverige hade klart mest av spelet och Polen skapade inte någonting alls.

– Det är så skönt! Vi var i gropen – och sen har vi tagit oss upp. Jag tror att alla känner att nu längtar vi efter dom två nästa landskamperna, i Göteborg, säger förbundskaptenen Pia Sundhage till SVT Sport.

Två matcher kvar

Vinsten var Sveriges åttonde raka. Två matcher återstår i VM-kvalet. Sverige toppar gruppen, tre poäng före Skottland som väntar i kvalets sista match, den 17 september. Båda de återstående matcherna spelas som sagt i Göteborg.

– Jag hoppas att alla göteborgare kommer, det ska bli en grym fest, säger Lotta Schelin.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kvalet i fotboll 2013-2014

Mer i ämnet