SvFF utreder Dif-toppars spelarbolag

Uppdaterad
Publicerad

Svenska Fotbollförbundet har inlett en utredning med anledning av att Djurgårdens sportchef Bosse Andersson och VD:n Henrik Berggren finns med i ett bolag som äger spelare som tillhör andra allsvenska klubbar.

– Redan i Fifas bestämmelser som även gäller på nationell nivå sägs det att det är förbjudet med tredjeparts-inflytande, säger SvFF:s jurist Krister Malmsten till SR om TV4:as nyhet.

Bosse Andersson betonar att hans engagemang finns hos Djurgården och han bara sitter i styrelsen i bolaget som heter Club Consulting.

Allsvenskan 2014

Är det någon skillnad på att vara delägare eller bara sitta med i styrelsen?

– Den frågan får vi överväga under utredningen, säger Malmsten.

Bland de spelare som ingår i företaget finns bland andra Gefles Zakaria Abdullai, Tom Pettersson som är utlånad från Åtvidaberg till OH Leuven och Åtvidabergs Emmanuel Dogbe, som ju blev aktuell igår i samband med uppgifterna om att han saknar uppehålls- och arbetstillstånd.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet