Firmino satte kvittering för Liverpool. Foto: Bildbyrån

Liverpools fjärde raka ligaseger efter vändning

Liverpool är i en fin form för tillfället. Efter en vändning i andra halvlek mot Swansea tog man sin fjärde raka seger i Premier League. James Milner avgjorde från straffpunkten med fem minuter kvar av matchen.

Det var en match med två ansikten som utspelade sig på Liberty Stadium. Swansea fick en drömstart och målade redan efter åtta minuter genom Leroy Fer.

Hemmalaget var sedan klart bättre än Liverpool i första halvlek. Men i slutet av halvleken svängde matchen, och efter en fin avslutning av Liverpool kom man ut som ett nytt lag i andra halvlek.

Där dröjde det också bara nio minuter innan brassen Firmino hade kvitterat till 1-1 på en nick från nära håll. Därefter fortsatte Jürgen Klopps mannar att trycka på offensivt för ett ledningsmål, ett mål som skulle komma med drygt fem minuter kvar av matchen.

Barrow med misslyckat rensning

Den inbytte svenskgambiern Modou Barrow, som spelade sin sjunde match för säsongen, stod då för en olycklig rensning i Swanseas straffområde. Sekunder senare gjordes målskytten Firmino ned och domaren pekade på straffpunkten.

Kort därefter hade James Milner gjort som han brukar från elva meter den här säsongen, mål. Fullträffen var det fjärde straffmålet den här säsongen. Resultatet stod sig matchen ut och var Liverpools femte raka seger, och den fjärde i rad i ligaspelet. Man är nu tvåa i en haltande tabelll.

Viktig seger för Chelsea

Swansea parkerar på en sjuttonde plats, precis ovanför nedflyttningsstrecket.

Chelsea tog tre viktiga poäng borta mot Hull. Londonlaget, som förlorat de två senaste matcherna, vann med 2–0 efter fullträffar av Willian och Diego Costa.

– Det var viktigt. Det har varit press på oss. Därför var det bra, det var ett bra resultat, sade Chelseas Gary Cahill till Viasat.