Ecuadors Walter Ayovi firar ett mål mot Argentina. Foto: TT Nyhetsbyrån

Sydamerikanska jättar på fall i VM-kval

Argentina utan Lionel Messi och Brasilien utan Neymar. Då blev det förlust för de sydamerikanska storlagen i VM-kvalet i fotboll.

Barcelonastjärnan Messi, som är skadad, saknades i Argentinas VM-kvalpremiär hemma mot Ecuador. Det var ett uddlöst Argentina, vars anfallare Sergio Agüero bars ut på bår redan efter 22 minuters spel. Han har fått en skada i baksidan av låret och missar tisdagens VM-kvalmatch mot Paraguay. Matchen såg ut att bli mållös, men med tio minuter kvar rann Frickson Erazo igenom och gjorde 1-0 för Ecuador. Och minuten senare kunde Felipe Caicedo göra 2-0.

– Vi lyckades inte hitta något svar på problemen som Ecuador gav oss, det kändes aldrig bekvämt, sade Argentina-mittfältaren Javier Mascherano efteråt.

VM-kvalet i fotboll 2016-2017

Brasilien åkte till Chile för att bättra på ryktet efter 1-7-förlusten mot Tyskland i VM-semifinalen i fjol. Men Chile, som vann Copa America i somras, ville annat.

Eduardo Vargas gjorde 1-0 på volley i den 72:a minuten och Alexis Sanchez gjorde 2-0 i sista matchminuten.

Det var Chiles första seger mot Brasilien, som var utan avstängde Barcelona-spelaren Neymar, på 15 år.

– Jag är väldigt glad för jag har aldrig slagit Brasilien. Och att slå ett lag som orsakat oss så många problem genom åren betyder mycket, säger Chiles förbundskapten Jorge Sampaoli.

Det sydamerikanska kvalet till VM i Ryssland 2018 fortsätter på tisdag.