Tabbe och skada för Lindahl i Sveriges förlust

Först en olycklig tavla.

Sedan en olycklig skada.

Det var inte Hedvig Lindahls match när Sverige i dag mötte Brasilien.

– Så glad som jag var mot Tyskland, så grinig är jag i dag. Vi gör enkla och taktiska misstag, säger Pia Sundhage till SVT Sport.

Hedvig Lindahl gör i veckan comeback i landslaget. Det började bra, med seger mot Tyskland, i förrgår. Men i dag, mot Brasilien, gick det sämre.

Damlandslaget i fotboll

Först, efter 20 minuter, sköt Marta en frispark som gick i stolpen. Sedan studsade den via Lindahls rygg i mål.

Blev utbytt

Men det var inte slutet på Lindahls olycka. Drygt tio minuter senare tvingades hon utgå efter att en brasiliansk spelare glidit på Lindahls hand. Lindahl grinade illa och byttes ut.

– En första bedömning är att långfingret är ur led, säger läkaren Yelverton Tegnér till SVT Sport.

In gick i stället Carola Söberg, som på tilläggstid i den första halvleken gjorde en riktigt vass räddning där Brasilien var nära att göra 2–0.

Asllani hade boll i mål

Sverige var dock inte helt ofarligt. Bland annat hade Kosovare Asllani en boll innanför mållinjen, men domaren dömde bort målet för offside.

I den andra halvleken inledde Sverige sämre. Och halvvägs in i halvleken kunde även Brasilien utöka till 2–0 då Andressa satte en straff. Straffen kom till efter att Sara Thunebro fällt Marta.

Finalchans ändå

Det blev slutresultatet. Sverige hade dock lägen att jämna till matchen, men Jenny Hjolman var den värsta målsumparen, med bland annat en riktigt grov miss.

Trots förlust har dock Sverige chansen att gå vidare till final, men då måste de vinna mot Kina samtidigt som andra resultat går med dem.Lotta Schelin är även framöver ett fortsatt osäkert kort. Hon har inte tränat sedan i måndags på grund av smärtor i huvud och nacke och har suttit på läktaren under turneringen.