MFF:s tränare Åge Hareide. Foto: TT/Arkivbild

Tappade ledningen två gånger om – inför Hareide

På onsdag möts Malmö FF och Celtic i den första playoff-matchen till Champions League. Under gårdagen var MFF-tränaren Åge Hareide på plats i Skottland för att studera Celtic, och fick se laget tappa ledningen två gånger om mot den skotska tabelljumbon.

I går gästade Celtic bottenlaget Kilmarnock. Matchen slutade 2-2, efter att hemmalaget kvitterat i den 87:e minuten. Nöjdast på läktaren? Eventuellt Åge Hareide.

MFF-tränaren var på plats för att studera Celtic inför onsdagens Champions League-möte. Han fick se gästerna få en riktig drömstart i matchen, redan efter två minter satte Leigh Griffiths 1-0 till gästerna. Men sedan skulle de tappa ledningen två gånger om.

”Bra att få se dem spela”

Strax före halvtid kvitterade Kilmarnock, innan Nir Bitton gav Celtic ledningen till 2-1. Men i matchens 87:e minut fick Kilmarnock straff och kunde återigen kvittera.

– Det var bra att se dem spela. De lämnar en del ytor som vi ska försöka utnyttja, säger Hareide till SVT Sport, säger Åge Hareide till SVT Sport.

– De är favoriter på deras hemmaplan och vi är favoriter på vår. Det handlar om vem som kan utnyttja det favoritskapet bäst, men det är 50/50, fortsätter han.