Foto: TT Nyhetsbyrån

Tevez dubbel sänkte Malmö FF

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF höll nollan i 59 minuter. Sedan orkade laget inte mer. Carlos Tevez satte 1–0 till Juventus. Samme spelare spikade slutresultatet i 90:e.

– Det var väldigt kul, en fin upplevelse, säger MFF-målvakten Robin Olsen till TV6.

”Tänk om” ska man kanske aldrig tänka. Men om Magnus Erikssons jättechans i den första halvleken, han fick ett jätteläge nära Juventusmålvakten Gianluigi Buffon, hade gått i mål hade matchen kanske slutat på ett annat sätt.

– Det hade betytt jättemycket, det hade satt press på dem, säger Magnus Eriksson till TV6.

Champions League 2014-2015

Men Malmö FF orkade inte, och till slut ordnade Carlos Tevez 1–0 till Juventus efter en läcker klackpassning av Kwadwo Asamoah.

2–0 kom i matchens slutskede. Tevez skruvade in en frispark i Robin Olsens vänstra hörn.

Olsen var besviken:

– Det var väldigt kul, det var det. Det var en fin upplevelse. Men resultet kunde vi hållt nere till 1–0, säger han till TV6.

– Tevez får komma helt fri när han gör 1-0. I 2-0-målet ska vi klippa honom tidigare, vi ska ta frispark uppe i banan. Sedan ställer de två man i våran mur och skymmer mig rejält

Men Olsen var också nöjd:

– Jag tycker att vi kan vara nöjda med hela matchen, i sin helhet. I morgon kommer det nog att vara en ännu bättre känsla. Det är alltid tufft att förlora, oavsett vilket lag man möter.

Sex minuter före Juventus 1-0-mål blev Markus Rosenberg skadad. MFF-kaptenen ersattes av Agon Mehmeti.

– Det är klart att Rosenberg är en bra spelare, men vi står upp bra, säger Magnus Eriksson som till TV6 sade att han inte visste något om skadan.

Enligt MFF:s lagläkare Pär Herbertsson handlar det om en smäll på knät, men troligtvis ska inte derbyt mot Helsingborg (på söndag) vara i fara, skriver kvällstidningarna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League 2014-2015

Mer i ämnet