Thern bekräftar samtal med MFF

Uppdaterad
Publicerad

Mittfältslegendaren Jonas Thern bekräftar samtal med klubben om posten som huvudtränare, enligt Sydsvenskan. -Sprickan har öppnat andra möjligheter, säger han.

Det stormar kring Malmö FF. Först var flera spelare, bland annat nyblivne landslagsmannen Jiloan Hamad, missnöjda med klubbens satsning.

Efter det seglade ett bråk upp mellan huvudtränaren Rikard Norling och sportchefen Per Ågren. Spelarna har gett Norling sitt stöd. Men sprickan har lett till att Jonas Thern blivit en tränarkandidat.

”Inte bara MFF”

Han har ännu inte fått något erbjudande från klubben

-Det handlar inte bara om MFF, den här tiden på året är det flera allsvenska klubbar som letar ny tränare. Jag har fått flera förfrågningar, men jag ser inte det som något konstigt eftersom jag inte har något jobb just nu.

”Andra möjligheter”

-Allt började med att vi talade om en annan roll men sprickan i ledningen, den får man väl säga är offentlig nu, har öppnat andra möjligheter.

Enlig Sydsvenskan har Malmö planerat för olika scenarion på grund av bråket. Men Norling har ännu inte kastat in handduken.

-Vi är i en fas med en dialog och diskussion och jag gör som alla andra: ligger lågt. Vi har valt det tillsammans. Det som gäller fortfarande är att jag har ett kontrakt, säger han.

”Inga kommentarer”

Sportchefen Per Ågren vill inte säga något om saken.

-Jag har inga kommentarer, säger han till SVT Sport.

Inte heller klubbens vd vill uttala sig om ärendet.

-Det är inte så att vi väntar på att bjuda in till presskonferens. Men du vet precis som jag att mycket kan hända, säger Per Nilsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.