Thierry Henry vill se Zlatan Ibrahimovic i Premier League och England. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Thierry Henry: Zlatan skulle förgylla Premier League

Uppdaterad
Publicerad

Spekulationerna kring var Zlatan Ibrahimovic kommer att spela efter sommaren fortsätter. Nu säger Zlatans förre Barcelona-kollega Thierry Henry att han borde flytta till England och Premier League om han inte vinner Champions League med PSG i år. ”Han är en riktig superstjärna som skulle lysa upp den engelska fotbollen”, skriver Henry i en krönika The Sun.

Zlatan Ibrahimovic har vunnit fler ligatitlar än någon annan, men har aldrig lyft Champions League-bucklan.

– Därför tycker jag att han kan skriva på för någon av Englands största klubbar om han inte vinner Champions League-titeln den här säsongen, istället för att ta de stora erbjudandena från Kina och Mellanöstern, skriver fransmannen.

”Har förändrat sporten”

Henry menar att det faktum att Zlatan ens tänker tanken att lämna PSG när hans kontrakt går ut med klubben den här sommaren, borde vara en klocka för alla Premier League-lagen.

– Enligt min mening är han den bästa anfallaren genom tiderna, någon som förändrat fotbollen med sitt eget sätt att spela. Han har gjort löjliga mål i en löjlig hastighet och även i 34-års ålder har han mycket att erbjuda.

Henry imponerad va Zlatan titel-samling

– Han har gjort 37 mål den här säsongen och säkrade nyligen sin 13:e ligatitel på 16 år. Det är en häpnadsväckande rekord och inget man kan drömma om, om man inte är den ultimata spelaren, skriver Henry i The Sun.

Henry som lärde känna Zlatan Ibrahimovic under tiden som de två spelade för Barcelona, förstod redan då hur hårt han jobbade på träningarna.

– Han var alltid i tid och du lyckas inte så länge som Zlatan gjort om man inte tar hand om sin kropp, skriver den 38-årige fransmannen.

Zlatan säger vad han tycker

Thierry Henry lyfter i sin krönika fram Zlatans relation med Pep Guradiola, men menar att det inte är någon anledning för managers att vara oroliga.

– Det är ingen anledning för att någon manager ska vara rädd för att värva honom. Managern bryr sig inte om spelare är högljudda, tysta, utåtriktade eller blyga – så länge han gör det han ska på planen, skriver fransmannen som inte tvekar på svenskens karaktär.

– Är det en sak man vet med Zlatan så är det att han ALLTID levererar. Barcelona, Ajax, Juventus, Inter, AC Milan, PSG – ligatitalar, räknar Henry upp i krönikan.

– Nu har han en ny utmaning framför sig och tanken om att ta över Premier League lockar uppenbarligen, fortsätter han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.