Foto: SVT

Tjernström tar ut sin elva: ”Ingen balans över huvud taget”

Uppdaterad
Publicerad

Han har spelat många år i allsvenskan och mött en hel del spelare. Men när Daniel Tjernström utser sin bästa elva i ”Jakten på Lennart” uppstår ett problem. ”Det är ingen balans i laget över huvud taget – men skit samma”.

I varje avsnitt av SVT:s fotbollsmagasin ”Jakten på Lennart” får en gammal fotbollshjälte ta ut sin drömelva bland spelare han har spelat med eller mot under karriären.

Daniel Tjernström, som gjort 20 år i allsvenskan med Degerfors, Örebro och AIK, har mött en hel del spelare under åren. På målvaktspositionen väljer han en gammal klubbkompis.

– Min målvakt är Mattias Asper. När jag kom till AIK, när vi spelade i Champions League under mitt första år, var han oerhört bra, säger Tjernström.

Radinović som mittback

Mellan Nils-Eric Johansson och Gary Sundgren i backlinjen väljer han Duško Radinović.

– När jag började min allsvenska karriär för mer än 20 år sedan i Degerfors hade vi tre spelare från forna Jugoslavien som var oerhört bra. Jag minns att Duško Radinović var fruktansvärt bra! Han spelade just mittback, jag var väldigt ung och såg upp till honom.

Läs mer: Mild tar ut sig själv i ”bästa elvan”

På mittfältet, som offensiv spets, placerar han Ivan Obolo.

– Han var väl mer forward, men han var så smart spelare att han klarar att spela på mittfältet också. Han hade allt egentligen, allt! En komplett spelare.

”De får jobba i backlinjen”

På topp i Tjernströms elva spelar Henrik Larsson och...

– Nebojša Novaković såklart, ingen elva utan honom. Han är kanske den bästa offensiva spelare jag har spelat med. Han hade också allt – snabb, teknisk och en otrolig speluppfattning.

Läs mer: Hammarbystjärnan: ”Har varit rädd”

Vad tycker du om laget du tagit ut?

– Det är ingen balans i laget över huvud taget, men skit samma. Jag spelade i 20 år i allsvenskan, jag orkade inte gå igenom alla säsonger, alla lag! Jag tog det som kom till mig först. Det blev väldigt, väldigt bra spelare men de får nog jobba lite i backlinjen.

Fakta

Mattias Asper

Gary Sundgren, Duško Radinović, Nils-Eric Johansson

Fredrik Ljungberg, Milenko Vukcevic, Ivan Obolo, Arnór Guðjohnsen, Mats Rubarth

Nebojša Novaković, Henrik Larsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.