Fredrik Ljungberg gör comeback – i Indien. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT /

Trots allt – Ljungberg ska spela i Indien

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Ljungberg gör en tillfällig comeback i nystartade ligan i Indien. – Trots att jag egentligen dragit mig tillbaka så blev jag riktigt taggad när den här möjligheten att delta kom upp, säger han enligt ligans Twitter-konto.

Turerna kring Fredrik Ljungbergs flytt till Indien har varit många. Stjärnan skrev själv på Twitter på fredagen om framtiden:

”Ansluter till indiska superligan i september för tre månader där jag ska hjälpa till att sätta fotbollen på kartan i Indien.”

”Ett missförstånd”

Men uppgifterna dementerades sedan till SVT Sport av Ljungbergs presskontakt, Lili Assefa, som förklarade att han inte skulle spela utan bara marknadsföra ligan och delge sin erfarenhet från toppfotbollen.

Men nu står det klart att den förre landslagsikonen faktiskt ska spela i Indian Super League, som drar igång i september. Presskontakten Lili Assefa har på nytt varit i kontakt med flera i teamet kring Ljungberg och det var ett missförstånd att han inte skulle spela.

Vilken klubb han ska spela för är dock ännu okänt.

– Indisk fotboll är verkligen en växande marknad. Det här är ett stort tillfälle för mig att ta mina erfarenheter från Premier League till Indien, och bidra när ligan nu startas upp, säger Ljungberg.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.