Foto: Bildbyrån

Tuchels ord om sparken från Chelsea: ”Förkrossad”

Uppdaterad
Publicerad

Thomas Tuchel fick under uppmärksammade former sparken som Chelsea-tränare tidigare i veckan. Nu bryter han tystnaden.

”Jag är förkrossad över att min tid i Chelsea är över”, skriver tysken på sitt Twitterkonto.

Tuchel sparkades dagen efter att Chelsea förlorade med 1–0 borta mot kroatiska Dinamo Zagreb i klubbens Champions League-premiär. I Premier League har de blåklädda tagit tio poäng på sex matcher.

”Detta är ett av de svåraste uttalanden jag någonsin har skrivit – och det är ett som jag hoppades att jag inte skulle behöva skriva på flera år. Jag är förkrossad över att min tid i Chelsea är över” skriver Tuchel på Twitter.

Han verkar dock inte alltför bitter.

”Det här är en klubb där jag kände mig hemma, både professionellt och personligt. Stort tack till all personal, spelare och supportrar för att jag fick mig att känna mig väldigt välkommen från start”.

Efterträdaren Potters ord om övergången

För några dagar sedan stod det klart att Graham Potter, tidigare tränare för Östersunds FK som har coachat Brighton de senaste åren, tar över rollen som huvudtränare för Chelsea.

Liksom Tuchel har Potter under söndagen valt att göra ett uttalande, i hans fall kring hur det känns att lämna Brighton, där han riktar sig direkt till Seagulls supportrar.

”Jag vet att vissa av er har svårt att acceptera hur fort beslut tas inom fotbollen. Jag kommer kanske inte lyckas få er alla att förlåta att jag lämnar – men jag vill oavsett ta chansen att säga tack” skriver Potter bland annat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.