Alexander Fransson tror att Sverige kan matcha gruppfavoriterna Spanien. Foto: Bildbyrån

Tufft test för nya U21-landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Efter en imponerande seger med 5-0 mot Estland senast väntar nu ett betydligt tuffare test för U21-landslaget, nämligen Spanien borta, men trots att de flesta från sommarens lag som tog EM-guld är borta så verkar självförtroendet fortsatt vara på topp. ”Det blir spännande att se om vi lyckas föra matchen”, säger Alexander Fransson till förbundets hemsida.

Kvalet mot ett nytt EM inleddes med seger mot San Marino innan Estland krossades med 5-0 i Uppsala senast. Men nu väntar alltså gruppfavoriten Spanien, som även de inlett kvalet med två raka segrar.

– Man vet att Spanien är ett bollskickligt lag, det är bara att kolla på spanska ligan, alla vill spela fotboll. Samtidigt tycker jag att vi har en såpass skicklig trupp att vi också kan föra spel i matcher. Och jag tror att vi kan få bra läge att göra det mot Spanien också, säger IFK Norrköpings mittfältare Alexander Fransson till förbundets hemsida.

U21-landslaget

”Många passningsskickliga spelare”

Trots att största delen av det lag som tog det sensationella EM-guldet i somras inte finns kvar i laget så är det tydligt att självförtroendet finns kvar inom gruppen.

– Vi har många passningsskickliga spelare, alla vill ha bollen och alla rör sig på ett bra sätt. Det blir spännande att se om vi lyckas föra matchen, eller inte, säger Fransson.

Matchen startar 18.45 och spelas på Estadio Heliodoro Rodríguez López på Teneriffa.

Kval U21-EM, Grupp 6

Lag                     S   D     P

Kroatien              3 8     9

Sverige              2 8     6

Spanien              2 5     6

Georgien             3   -1 3

San Marino         4   -9 1

Estland               4  -11 1

Gruppettan går direkt till EM-slutspel, tvåan går till playoff där de ställs mot en annan grupptvåa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

U21-landslaget

Mer i ämnet