Tung svensk förlust i Moskva

Sverige hade kunnat ta ett stort kliv mot EM-slutspelet med en vinst mot Ryssland i Moskva. Men läget har blivit kärvt efter att hemmalaget vann med 1-0.

Se Rysslands segermål här.

På fyra minuters tilläggstid hade Emil Forsberg ett fräsande lågt skott som den ryske målvakten Igor Akinfejev räddade ut. Det var en kanonräddning på en jättechans.

EM-kval fotboll

– Det känns för jävligt och vi förtjänar ett bättre resultat. Han gör en bra räddning, tyvärr, säger Emil Forsberg direkt efter matchen till Kanal5 men erkänner att man inte alls var med i den första halvleken då defensiven prioriterades.

Förbundskaptenen Erik Hamrén var nöjd med det defensiva spelet i första halvlek.

– Men det var alldeles för fegt offensivt. Det var för få spelare som ville ha bollen, säger Hamén som tycker att Sverige var värt en poäng.

– Men det handlar ju om att vinna matcher.

Tveksamt bortdömda mål

Reprisbilder visades på det bortdömda svenska målet vid 0-0 i första halvlek. Det var två dueller där Pontus Wernbloom och Andreas Granqvist var inblandade med var sin motståndare men det gick inte att se någon solklar oschyssthet.

– Det är väldigt svårt att se men det måste ha varit för antingen för Wernbloom eller Granqvist, säger Hamrén.

Målet gjordes efter ett fint kombinationsanfall i slutet av den första halvleken. Artiom Dziuba var sist på bollen som gick i mål via den högra stolpen.

Målet var då rättvist, båda lagen hade fått var sitt mål underkänt, men Sverige kom in offensivare i andra och hade ett par fina lägen och ett bra tryck i slutminuterna då tre inbytta renodlade anfallare fanns på planen: Ola Toivonen, Marcus Berg och Isaac Kiese Thelin.

På tisdag väntar Österrike hemma på Friends i en ödesmatch. Eftersom Ryssland har ett ganska lätt program i de tre återstående matcherna behövs en vinst för att helt säkert ha ödet i egna händer.