Árnason och Wolff Eikrem missar Skånederbyt. Foto: Bildbyrån

Tunga avbräck för Malmö FF

Uppdaterad
Publicerad

Magnus Wolff Eikrem, allsvenskans och Malmö FF:s assistkung, skadade foten i gårdagens match mot Elfsborg och kan bli borta från spel under en längre period. Klart är att både han och mittbacken Kári Árnason missar söndagens derby mot Helsingborg.

Under fredagen genomgick Wolff Eikrem en magnetröntgen som gav lugnande besked för guldjagande Malmö FF.

–Det syns inga skador på senorna. Men stukningen sitter på insidan och det är ofta besvärligt, säger Malmö FF:s läkare Pär Herbertsson till Sydsvenskan om Magnus Wolff Eikrem.

Den norska mittfältaren stukade foten under den första halvleken men fortsatte spela enda fram till halvtidsvilan.

– Han hade väldigt ont när han kom in i omklädningsrummet, säger läkaren Herbertsson som räknar med att Wolff Eikrem blir borta i minst två matcher.

– Vi siktar på att han ska vara spelklar mot Norrköping, säger läkaren.

Tre viktiga spelare borta

Även mittbacken Kari Arnason fick utgå på grund av skada.

– Han är luttrad och gick ut snabbt. Han har en ömhet i muskulaturen uppe i höften, både ljumske och höft framtill, säger Herbertsson till Sydsvenskan.

Båda spelarna missar helgens Skånederby mellan Malmö och Helsingborg, liksom MFF-mittfältaren Enoch Kofi Adu som är avstängd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.