AIK P17 slog damlandslaget

Uppdaterad
Publicerad

Som en del i att tuffa till sig inför EM på hemmaplan i sommar, spelar Pia Sundhages landslag träningsmatcher mot två herrungdomslag i dag. Första matchen slutade i förlust för damlandslaget.

AIK:s P17-lag vann till slut med 3-0.

– Jag kan stå ut med att någon raljerar ”är inte damlandslaget bättre än så här”. Resultatet är inte det viktigaste, säger Pia Sundhage.

I den andra matchen väntar Norrtälje P19.

Två av landslagets största stjärnor missar matcherna. Lotta Schelin samt Nilla Fischer har problem med ansträngda lår, enligt uppgifter till SVT Sport.

Obehaglig känsla

Motståndarna, i halvtidsledning, 1-0, fick plocka bort en spelare i mötet över 2x30 minuter. Men för Sundhage var det inte resultatat, 0-3, i den första av träningsmatcher mot herrmotstånd det viktiga, däremot det långsiktiga.

– Vi vill prova något nytt och slutresultatet var inte det viktiga. Det var att få ställas mot några som är så mycket starkare i närkamperna och fysiskt tuffare. Det är en jobbig och obehaglig känsla att fastän man springer sitt snabbaste så blir man ändå frånsprungen. Men klarar man av den känslan – då klarar man av väldigt mycket svårare saker i EM, säger hon.

Hos spelarna var det blandade reaktioner.

– När jag spelade i USA träningsspelade vi nästan enbart mot killar. Det här är bästa tänkbara motstånd för oss. Hellre ett möte mot killar än till exempel en landskamp mot något sämre motstånd, säger Caroline Seger.

”Gotta oss i EM”

– Det är väl både och, säger Kosovare Asllani, till vardags i Paris Saint-Germain.

– Det märks ju vilken skillnad det är och man får springa mycket. Sedan blir anfallsspelet lidande och går man in i en närkamp finns risken att man kommer ur den med en lårkaka.

Sundhage ser dock inte oväntat positivt på idén:

– När vi sedan spelar EM kommer vi kunna gotta oss – hoppas jag i alla fall.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.