Juventus Marko Pjaca jublar efter hans 1-0 borta mot Porto. Foto: Bildbyrån

Två magiska minuter frälste Juventus

Uppdaterad
Publicerad

Två minuter och två mycket lyckade byten låg bakom Juventus seger med 2-0 borta mot Porto. Italienarna har därmed skapat sig ett jätteläge för att avancera till kvartsfinal i Champions League.

Matchen på Estadio de Dragäo var mållös fram till den 72:e minuten. Juventus hade dittills haft det stora bollinnehavet. En tidig utvisning på Portospelaren Alex Telles gjorde att portugiserna drog sig tillbaka.

Då blixtrade Juventus till, två gånger om, på två minuter.

Två snabba mål

Först kroaten Marko Pjaca som sköt direkt i straffområdet, när han varit på planen i knappt fem minuter.

Ännu värre var Dani Alves, som blev inbytt i den 73:e minuten. Minuten efter gjorde han 2-0 för Juventus. Och han punkterade inte bara matchen utan sannolikt också hela åttondelsfinalsmötet med Porto.

Returen spelas i Turin den 14 mars – och det är inte många som tror att Porto ska kunna vända på sifforna. Juventus har skaffat sig ett jätteläge att gå vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.