Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Twente sänkte Hammarby efter förlängningsdrama

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en förlängningsrysare mellan Hammarby och Twente i Conference League.

Efter att Hammarby kvitterat till 1-1 sett över två matcher gick matchen till förlängning där Twente avgjorde med fem minuter kvar.

– Jag är stolt hammarbyare idag. Vi gav allt vi hade, våra fans var magiska. Tyvärr räckte det inte idag, säger Nahir Besara till SVT Sport.

Se målen i spelaren ovan.

I första mötet mellan Hammarby och Twente var det dominans från nederländska klubben som trots det endast vann med 1-0. I returen i Stockholm var det ett helt annat Hammarby som dök upp.

Med hemmafansen i ryggen var de det lag som skapade flest chanser i den första halvlek, och gjorde också matchens första mål. Men det var lite turligt. Jusef Erabi gick för ett skott några meter utanför straffområdet som träffade en Twentespelare vilket skickade bollen i en hög båge som ställde målvakten.

1-1 efter tre halvlekar. Då var det två lag som vaskade fram flera heta lägen för att avgöra för att slippa övertidsspel. Men tack vare några svettiga räddningar från Hammarbys målvakt Oliver Dovin och Twentes dito Lars Unnerstall hölls siffrorna nere.

”Jättestolt över prestationen och fansen”

Matchen gick till förlängning där det länge såg ut att gå mot straffläggning. Men med fem minuter kvar av förlängningen kom Sem Steijn mål som skickade Twente vidare, och som avslutade Hammarbys Europaspel.

– Vi vet att det är ett bra lag. Jag tror de får två kontringar under matchen, de skapar det läget de gör mål på, och så har de ett eller två andra lägen och de gör ett mål medan vi har lägen som vi borde göra mål på. Det är vad det handlar om. Man måste göra mål på sina lägen, säger Loret Sadiku till SVT Sport.

Nahir Besara tyckte efter matchen att Hammarbys spel, och fans, förtjänade ett bättre öde mot Twente.

– Jättestolt över prestationen och fansen. Men det är jättetungt att vi inte kunde gå vidare till nästa omgång. Jag tycker att vi och våra fans förtjänade det, säger han till SVT Sport.

Besara fortsatte att hylla stämningen från fansen, och berättade även att de hade imponerat på motståndet.

– Det var en annan nivå idag. Även deras spelare sa till mig att våra fans var häftiga. Det var magiskt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.