Tyresö riskerar konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Svenska mästare 2012. Tvåa i fjol. Nu riskerar Tyresös damer konkurs då miljonsskulderna hopar sig. Den 23 mars möter klubben Neulengbach i Champions League, om laget finns kvar.

Inför 2013 blev klubben Tyresö FF AB och har sin egen ekonomi. Bolaget ansökte om ett kommunalt engångsanslag på 2,7 miljoner kronor. Något som avvisades av kommunen.

– Det är tråkigt eftersom vi anser att vi behöver hjälp. Vi måste söka vidare tills vi hittar en lösning, säger TFFAB:s ordförande Hans Lindberg till tidningen Mitt i.

Damallsvenskan 2014

Skulderna var så sent om i fredags uppe i drygt 1,4 miljoner kronor och Kronofogden är inblandad. De uppger att en utredning snart ska påbörjas.

Söker rekonstruktion

Klubben vidtar nu åtgärder för att snabbt lösa situationen.

– Det vi måste göra nu är att söka en rekonstruktion för att få den arbetstid som vi behöver får att reda ut det här, säger Lindberg till SVT Sport.

Finns det risk för konkurs?

– Inte om vi söker om en rekonstruktion.

Uteblivna sponsorintäkter

Anledningen till den dåliga ekonomin är att sponsorintäkter uteblivit och bygget av en ny läktare. Lindberg förnekar att det är nära en konkurs medan källor till Mitt i säger annat:

– Om ingen kliver in med pengar blir det konkurs.

Lindberg själv menar att det inte är konkursläge, men det ser inte bra ut.

– Inte i nuläget, men det är så klart ingen bra situation. Pengarna finns inte, men vi jobbar på att lösa det. Vi jobbar konstruktivt med att hitta nya sponsorer.

”Det kommer ett lönebesked”

Tyresöspelaren Linda Sembrant, som även spelar i landslaget, säger så här om det dystra beskedet.

– Det är klart att vi hade velat slippa det här. Det enda vi kan göra är att hoppas att det löser sig. Att gå ut och spela är ju vår fria zon, stället där vi älskar att vara, menar Linda Sembrant till Expressen.

Och på frågan om lönerna betalas ut som det ska svarar hon:

– Det kommer ett lönebesked en gång i månaden.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damallsvenskan 2014

Mer i ämnet