Foto: Scanpix

Tyresö sätter press på Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Tyresö håller liv i guldstriden efter bortaseger mot Kristianstad med 2-0. Med Marta avstängd klev Kirsten van de Ven fram och gjorde båda målen.

Kristianstad började bra i andra halvlek men inom loppet av nio minuter gjorde den holländska mittfältaren Kirsten van de Ven bägge målen.

– Det var väldigt viktigt efter den här veckan. Vi kan inte tappa mer, då är det kört, säger hon tvåmålsskytten till Aftonbladet.

Damallsvenskan 2012

– Vi var självklart jättebesvikna efter förlusterna, men det är inte kört än. Vi måste fortsätta att göra vårt jobb och vinna våra matcher, fortsätter hon..

Redan efter tio minuter fick målvakten Hanna Persson i Kristianstad bryta på grund av en fotskada. In klev i stället mittfältaren Katrin Omarsdottir.

–Det var ingen tvekan om att just Katrin skulle stå i mål även om händelsen var oförutsedd, säger Kristianstads tränare Elisabet Gunnarsdottir.

Tyresö är nu två poäng efter Malmö, som har en match mindre spelad. I den sista omgången möts lagen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damallsvenskan 2012

Mer i ämnet