Tyresös ordförande om Afrika-projektet: ”Jobbar enligt plan”

Uppdaterad
Publicerad

Han ville skapa ett av världens bästa klubblag. Och 2012 hade Hans Lindberg kommit en bit på vägen då hans Tyresö FF blev svenska mästare. Men sedan har det mesta gått snett.

Visserligen är klubben i semifinal i Champions League, laget möter Birmingham borta i morgon, men året har annars varit en ekonomisk mardröm, med ett skuldberg på över åtta miljoner kronor.

– Vi har fått avhopp av sponsorer, vi har fått in lägre belopp än vad vi budgetmässigt räknat med. Sponsorerna har hamnat i andra ekonomiska lägen, säger Lindberg till SVT Sport.

Damallsvenskan 2014

För klubben gäller nu att en rekonstruktionsplan måste godkännas under juni månad, annars riskerar man att kastas ur damallsvenskan.

För att klara skulderna hänvisade Tyresö, under rekonstruktionsförhandlingarna i Tingsrätten, till ett projekt med ett afrikanskt land som skulle ge de pengar som behövdes.

Ordförande Lindberg är än så länge förtegen.

– När det gäller Afrikaprojektet kommer jag att berätta om det när vi är helt och hållet i mål, vi jobbar enligt plan där, säger han till SVT Sport.

Så det finns någonting bakom detta, du har inte bara gått ut och snackat luft?

– Nej.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damallsvenskan 2014

Mer i ämnet