Oscar Linnér fick hålla nollan i sin allsvenska debut. Foto: Patric Söderström/TT

Uddlöst och mållöst i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Lagen hade var sin halvlek.

Men inget av lagen lyckades göra mål.

Mötet mellan Kalmar och AIK slutade därmed 0–0.

Första halvlek var hemmalaget Kalmars men de riktigt heta målchanserna saknades. Mohammed bangura hade AIK bästa chans i inledningen av matchen men vinkeln blev lite för snäv och Lars Cramer i Kalmar-målet klarade.

Marcus Antonsson fick hemmalagets bästa chans under den första halvleken i den 39:e minuten, men hans styrning av inspelet från brassen Ismael gick över den debuterande AIK-målvakten Oscar Linnérs ribba.

Allsvenskan 2015

Tufft spel i värmen

AIK tog över initiativet inledningsvis i den andra halvleken men även under matchens andra hälft var det ont om målchanser men gott om fysiskt spel och avblåsningar.

Inhopparen Niclas Eliasson testade Lars Cramer i Kalmar FF:s mål med ett distansskott men utan lycka. AIK skapade en del tryck under slutminuterna men matchen förblev mållös.

– Jag tycker vi spelar ganska bra i första halvlek, men i andra var det inte lika bra, vi faller hem och blir lite försiktiga. Det var tufft att spela i den här värmen, säger Kalmars Viktor Elm till C More.

”Njöt varenda minut”

Det mållösa resultatet innebar att debuterande Oscar Linnér, som ersatte skadade Patrik Carlgren, fick hålla nollan i sin allsvenska debut.

– Det var tufft. Högt tempo. Jag njöt varenda minut. Det är en ära att få spela med AIK i allsvenskan. Det var fantastiskt. Publiken gav mig enormt bra stöd. Sjukt kul match att få spela, säger han till C More.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2015

Mer i ämnet