Juan Mata sköt United vidare. Foto: Bildbyrån

United vidare i ligacupen efter derbyseger

Zlatan Ibrahimovic lämnade planen mållös än en gång. Men trots det tog sig Manchester United vidare till kvartsfinal i ligacupen efter 1-0 i derbyt mot City. Juan Mata blev matchhjälte för hemmalaget.

Spanjoren gjorde matchens enda mål tio minuter in i andra halvlek. Ibrahimovic vann en närkamp och passade därefter in bollen i straffområdet. Ander Herrera gick för avslut men sprang ihop med en City-spelare. Bollen hamnade iställetframför Matas fötter, och sekunden senare hade han skjutit in 1-0.

United fick därmed revansch för förlusten i ligan i september. För City och managern Pep Guardiola är tillvaron inte direkt på topp trots att klubben är i just topp i Premier League. Det här var sjätte raka matchen utan seger och 90 minuter som inte gav någon som helst fingervisning om att ett lyft är på gång.

West Ham verkar börja känna sig hemma på Olympiastadion i Stratford efter en högst tveksam säsongsinledning i den nya arenan efter flytten från Upton Park. 2–1 mot Chelsea i Londonderbyt. Cheikhou Kouyaté och Edimilson Fernandes säkrade en plats i kvartsfinalen.

Där är även Southampton efter 1–0 hemma mot Sunderland.

Fakta: De möts i kvartsfinalerna