Djurgårdens tränare Mark Dempsey. Foto: Bildbyrån.

Hetluft direkt för Djurgårdens nya tränare

Uppdaterad
Publicerad

Mark Dempsey kliver rakt in i hetluften när han gör första matchen som Djurgårdens tränare mot IFK Göteborg. ”Inte idealistiskt, men vi gör vad vi kan av läget” säger Dempsey om ett Dif som är i stort poängbehov.

– Det handlar om att maximera och göra rätt prioriteringar under de träningar vi får och jag försöker göra det på bästa sätt. Efter matchen vet vi om det är tillräckligt. Det är inte idealistiskt med så kort förberedelsetid men vi gör vad vi kan av läget, säger Mark Dempsey till Dif.se

Djurgården ligger på kvalplats och har fyra poäng upp till Helsingborg som är närmsta lag på säker mark. Tränarbytet, där Dempsey ersatte sparkade Pelle Ohlsson, ska förhoppningsvis bli en energi-injektion hos blåränderna.

– Jag kan verkligen inte klaga över attityden och inställningen som spelarna har visat. Däremot behöver vi nöta mer på precisionen och rörelserna i spelet, säger britten Mark Dempsey till Dif.se

För IFK Göteborg gäller det att haka på toppduon Malmö FF och IFK Norrköping. Göteborg ligger i nuläget nio, respektive åtta poäng, bakom duon. En vinst mot Djurgården gör att Göteborg lägger sig på en tredje plats, väl med i toppstriden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.