Foto: Bildbyrån

Uppgifter: Caroline Seger på väg till Lyon

Uppdaterad
Publicerad

Det ser ut att bli fortsatt spel i Frankrike för Caroline Seger, men inte i PSG, utan i Lyon. Det erfar SVT Sport.

Det har länge spekulerats i om Seger skulle återvända till Sverige när hennes kontrakt med Paris Saint Germain går ut till sommaren. Och Rosengårds sportchef Therese Sjögran har också varit tydlig med att hon, när tidpunkten känns rätt för Seger själv, vill se sin bästa vän komma hem till mästarklubben.

Men enligt uppgifter till SVT Sport har Caroline Seger fått ett kontraktsförslag av Lyon, och hon väntas skriva under det inom kort.

Damlandslaget i fotboll

I går blev Lyon, med Lotta Schelin som segerskytt i semifinal-returen mot Caroline Segers PSG, klart för Champions League-finalen. Nästa säsong ser alltså Seger ut att få Lyon som ny klubbadress.

Men frågan är om lagkaptenskollegan i landslaget, Schelin, är kvar där då. Även hennes kontrakt går ut till sommaren. Och Schelin har tidigare berättat för SVT Sport att hon efter åtta säsonger i Frankrike känner en allt större hemlängtan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet